Amicitia vereniging van het jaar

AMICITIA VERENIGING VAN HET JAAR

Muziekvereniging Amicitia is gekozen tot Vereniging van het Jaar 2016. Dat werd 1 januari bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Lokale Omroep Landsmeer (LOL).

De jury bestaande uit Richard Quakernaat wethouder van onder ander sport en cultuur, Paul Welzenbagh voorzitter BVL en Michiel Jongewaard voorzitter De Eendracht heeft de ingezonden verenigingen beoordeeld en zes verenigingen genomineerd waarop vanaf 11 december gestemd kon worden via de website van de LOL. De genomineerden waren ijsclub Hard gaat ie, atletiekvereniging AC Waterland, Rotary Landsmeer, Basketball vereniging Landslake Lions, muziekvereniging Amicitia en schilderschub Landsmeer. Het juryrapport in combinatie met de uitslag van het stemmen in een verhouding 60/40 leverde de uiteindelijke winnaar op.

“Amicitia staat midden in de samenleving en is een verdiende winnaar van de eretitel Vereniging van het Jaar”, aldus Janny Oosterhuis, voorzitter van de Lokale Omroep Landsmeer, die de trofee uitreikte aan Petra Mager. Naast deze trofee heeft Amicitia een promofilm gewonnen die door het team van de LOL geproduceerd zal worden.