Dirigenten

Pierre Volders

Dirigent Harmonieorkest

Pierre Volders werd geboren te Breda op 2 mei 1972. Hij studeerde trombone aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 1998 cum laude af. In 1999 behaalde hij zijn master diploma directie aan hetzelfde conservatorium.

Sinds 1997 bekleedt Pierre de positie van solotrombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hiernaast speelt hij bij het Nieuw Trombone Collectief waarvan hij ook een van de oprichters is. Op projectbasis speelt hij daarnaast nog bij het Rotterdam Philharmonic Brass Ensemble en in het World Orchestra for Peace.

Pierre is hoofdvakdocent trombone en hoofd van de blaas-, koper- en directie-afdeling aan het Conservatorium van Amsterdam.

Daarnaast vindt Pierre ook nog tijd om bij Amicitia dirigent te zijn. Dat doet hij al sinds 2009 en onder zijn energieke leiding beleefde Amicitia vele hoogtepunten. Bij concoursen in Enschede, Zaandam en Hoofddorp wist het harmonieorkest de eerste prijs te behalen in de hoogste afdeling voor amateurorkesten. Maar ook bij spraakmakende concerten waaronder het Jubileumconcert 130 jaar Amicitia, het Rembrandtconcert in het Zaantheater, Kerst met Karin (Bloemen) in de Westerkerk, Concerten aan het Water en nog vele andere donateurs-, nieuwjaars- en andere concerten. Elk optreden is een feestje onder zijn leiding. ‘And the best is yet to come…’

Luc Mager

Dirigent Bucketlist Orkest
 
Luc Mager is in 1946 geboren in een boerderij op het Zuideinde in Landsmeer. Daar stond een harmonium waarop hij al op vierjarige leeftijd liedjes naspeelde van de radio. Op 11 jarige leeftijd mocht hij op orgelles maar het orgel ruilde hij op 14 jarige leeftijd in voor de bariton. Als snel speelde Luc mee in het orkest van Amicitia en toen hij 18 was stapte hij over op de bas-tuba waarop hij nu nog steeds in het orkest meespeelt. Naast de harmonie speelde Luc ook in verschillende bandjes als drummer, zoals Church Experiments, de Troettown Jazzband of de Top 40 band All in One.
 
Later behaalde Luc zijn directie diploma op het conservatorium in Hilversum waarna hij van 1986 tot 2009 dirigent was bij Amicitia. Een periode waarin het orkest opklom van de 4e divisie naar de 1e divisie voor amateurorkesten. Ook het aantal leden is in die tijd sterk gegroeid, de eigen door het rijk erkende muziekopleiding is opgezet, hij organiseerde concertreizen en de vereniging heeft onder zijn leiding vele bijzondere concerten gegeven met medewerking van bekende artiesten en projectkoren. Luc was ook dirigent bij harmonie Apollo uit Zaandijk, het Waterlands Blazers Ensemble en het Noord-Hollands Ouderen Orkest. Naast zijn dirigentschap was hij zeer veel jaren muziek- en wiskundedocent in het middelbaar onderwijs.
 
Toen Luc kandidaat werd gesteld voor Amicitia wilde hij eerst weten wat het orkest wilde: wilden de leden zoveel mogelijk punten halen op de concoursen of wilden zij een goede, gezellige vereniging zijn waar muziek maken een leuke hobby is? De leden kozen destijds voor het laatste en dat paste precies bij wat Luc voor ogen had voor de club. En zijn filosofie leeft nu nog steeds. Het moet leuk zijn voor iedereen, voor de muzikanten en voor de luisteraars. De vereniging is blij dat Luc nu met veel enthousiasme het Bucketlist Orkest inspireert en dirigeert.

Robert Zwitser

Dirigent JOL 1 en JOL 2

Robert Zwitser (1981) is sinds 2022 dirigent van JOL 1 en 2. Al vanaf zijn jeugd speelt hij op diverse instrumenten in orkesten en ensembles. Rond 2000 heeft hij een jaar trombone gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, maar ontdekte toen dat het beter bij hem past om als amateur muziek te maken.

Robert: “Als kind heb ik een aantal muziekdocenten gehad die me het plezier van samen spelen hebben bijgebracht. Dat is zo belangrijk bij de muzikale ontwikkeling van kinderen! Ik hoop dat ik via JOL 1 en 2 ook zoiets kan betekenen voor de kinderen van Landsmeer en omgeving.”

Bij Amicitia speelt hij ook trompet in het harmonieorkest. Hij woont in Amsterdam, is getrouwd, vader van twee jongens en werkt sinds 2014 bij de UvA.