Dirigenten

Pierre Volders

Dirigent Harmonieorkest

Pierre Volders werd geboren te Breda op 2 mei 1972. Hij studeerde trombone aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 1998 cum laude af. In 1999 behaalde hij zijn master diploma directie aan hetzelfde conservatorium.

Sinds 1997 bekleedt Pierre de positie van solotrombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hiernaast speelt hij bij het Nieuw Trombone Collectief waarvan hij ook een van de oprichters is. Op projectbasis speelt hij daarnaast nog bij het Rotterdam Philharmonic Brass Ensemble en in het World Orchestra for Peace.

Pierre is hoofdvakdocent trombone en vakgroep vertegenwoordiger aan het Conservatorium van Amsterdam.

Als dirigent is Pierre momenteel werkzaam bij Amsterdam Brass en bij muziekvereniging Amicitia in zijn woonplaats Landsmeer.

Michel Zanders

Dirigent Opleidingsorkest en Opstaporkest

Michel Zanders begon zijn muzikale carrière bij Fanfare Eendracht in Baarlo toen hij 9 jaar oud was. Hij had slagwerkles bij Wijand van Groesen en later bij Ramon Lormans te Weert. Naast slagwerk spelen heeft hij ook altijd veel piano gespeeld. Hij nam les bij Von Reijnders te Venlo en ging verder bij Gert-Jan Vermeulen aan het Conservatorium van Amsterdam.

Michel heeft geremplaceerd in verschillende professionele orkesten en ensembles waaronder de Philharmonie Zuidnederland, de Radio Kamer Filharmonie, Nederlands Blazers Ensemble, Paradiso Orchestra en Nieuw Ensemble. Tegenwoordig studeert hij klassiek slagwerk bij Nick Woud, Mark Braafhart, Arnold Marinissen en Peter Prommel. Daarnaast studeert hij hafabra-directie bij Danny Oosterman aan het Conservatorium van Amsterdam.

Sinds september 2014 is Michel Zanders dirigent bij het Muziekensemble ’t Ketoene Dörp te Roermond en sinds november 2017 bij Amicitia.