Algemene Muzikale Vorming

Samen muziek maken

De cursus AMV is de aangewezen manier om je kind op een speelse manier kennis te laten maken met muziek. Op jonge leeftijd al samen zingen, muziek maken en gevoel voor ritme en melodie ontwikkelen is niet alleen heel leuk, maar ook heel belangrijk! Muzikaal onderwijs heeft namelijk een aantoonbaar positieve invloed op leerprestaties en de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. De cursus AMV biedt daarbij een gedegen voorbereiding voor het volgen van muzieklessen op een instrument. Bij Amicitia worden drie verschillende AMV cursussen gegeven.

AMV 1

De cursus AMV 1 is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar. Tijdens klassikale lessen maakt je kind kennis met de basisbegrippen van de muziek: melodieën, ritmes en maatsoorten, door middel van zingen, klappen, luisteren en spelen.

AMV 2

De cursus AMV 2 is qua opzet en doelstelling vergelijkbaar met AMV 1, maar is aangepast aan de interesses en capaciteiten van kinderen in de leeftijd van 5 en 6 jaar. Daarnaast maken de kinderen spelenderwijs kennis met alle muziekinstrumenten die voorkomen in het harmonieorkest. Voorkennis (deelname aan AMV 1) is een pre, maar geen vereiste.

AMV 3

De cursus AMV 3 sluit aan op AMV 2 en is gericht op kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar. Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van muziekinstrumenten om kinderen de beginselen van het notenschrift bij te brengen en ook echt samen muziek te maken. Voorkennis is een pre, maar geen vereiste.

De docent

De AMV lessen worden verzorgd door Charlotte Oord. 

Locatie en tijden

De cursus bestaat uit 10 lessen die wekelijks op maandag plaatsvinden. 

AMV 1 15.30 – 16.15 uur
AMV 2 16.15 – 17.00 uur
AMV 3 17.00 – 17.45 uur 

De klassikale les duurt 45 minuten en vindt plaats in het Wapen van Landsmeer of de Voorhof (beide locaties zijn aan de Calkoenstraat in Landsmeer). De lessen starten vanaf maandag 15 januari 2024.

Kosten

De kosten voor deelname aan een AMV cursus bedragen 75,- euro per kind.

Opgeven voor de cursus 2024

  Alle velden zijn verplicht.

  Naam deelnemer

  Geboortedatum (jaar-maand-dag)

  Adres

  Postcode, Woonplaats

  Uw telefoonnummer

  Uw email

  Machtiging Incasso

  Rekeningnummer (IBAN)

  Naam rekeninghouder

  Datum

  Plaats

  Ik machtig hierbij muziekvereniging Amicitia om eenmalig € 75,- af te schrijven van bovenstaand bankrekeningnummer voor deelname aan de AMV-lessen. Ik ben ervan op de hoogte dat het niet mogelijk is (een gedeelte van) het bedrag retour te ontvangen bij (gedeeltelijke) afwezigheid

  Incassant-ID is NL58ZZZ405305050000. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.