Algemene Muzikale Vorming

Samen muziek maken
De cursus AMV is de aangewezen manier om je kind op een speelse manier kennis te laten maken met muziek. Op jonge leeftijd al samen zingen, muziek maken en gevoel voor ritme en melodie ontwikkelen is niet alleen heel leuk, maar ook heel belangrijk! Muzikaal onderwijs heeft namelijk een aantoonbaar positieve invloed op leerprestaties en de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. De cursus AMV biedt daarbij een gedegen voorbereiding voor het volgen van muzieklessen op een instrument. Bij Amicitia worden drie verschillende AMV cursussen gegeven.

AMV 1
De cursus AMV 1 is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar. Tijdens klassikale lessen maakt je kind kennis met de basisbegrippen van de muziek: melodieën, ritmes en maatsoorten, door middel van zingen, klappen, luisteren en spelen.

AMV 2
De cursus AMV 2 is qua opzet en doelstelling vergelijkbaar met AMV 1, maar is aangepast aan de interesses en capaciteiten van kinderen in de leeftijd van 5 en 6 jaar. Daarnaast maken de kinderen spelenderwijs kennis met alle muziekinstrumenten die voorkomen in het harmonieorkest. Voorkennis (deelname aan AMV 1) is een pre, maar geen vereiste.

AMV 3
De cursus AMV 3 sluit aan op AMV 2 en is gericht op kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar. Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van muziekinstrumenten om kinderen de beginselen van het notenschrift bij te brengen en ook echt samen muziek te maken. Voorkennis is een pre, maar geen vereiste.

De docent
De AMV lessen worden verzorgd door Charlotte Oord. 

Locatie en tijden
De cursus start in september (als de coronamaatregelen het toelaten) en bestaat uit 10 lessen die wekelijks op maandag plaatsvinden. 

Maandag 6 september
Maandag 13 september
Maandag 20 september
Maandag 27 spetember
Maandag 4 oktober
Maandag 11 oktober
Maandag 25 oktober
Maandag 1 november
Maandag 8 november
Maandag 15 november

AMV 1 15.30 – 16.15 uur
AMV 2 16.15 – 17.00 uur
AMV 3 17.00 – 17.45 uur 

De klassikale les duurt 45 minuten en vindt plaats in het Het Kruispunt, Calkoenstraat 12A, Landsmeer. Tijdens schoolvakantie is er geen les.

Opgeven voor de cursus 2022
De AMV cursus 2021 is gestart. Zodra de data voor de nieuwe cursus bekend zijn kunt u zich weer inschrijven. 

Kosten
De kosten voor deelname aan een AMV cursus bedragen 60,- euro per kind.