AMICITIA hoog in de bergen

AMICITIA HOOG IN DE BERGEN

Van donderdag 11 augustus tot dinsdag 16 augustus ging de harmonie naar de bergen in Oostenrijk. De zomerconcertreis stond in het teken van het driejaarlijkse Musikfest van Serfaus. Een groots internationaal muziekspektakel met marcherende orkesten, concerten in bergrestaurants en gevarieerde optredens in een grote feesttent midden in het dorp. Het is een onvergetelijk mooie, gezellige en muzikale reis geweest en de club ziet nu al uit naar de wintersportreis naar Serfaus in maart 2017! Hieronder een kort verslag van de reis.

Donderdag 11 augustus
BusreisStart van de zomerconcertreis naar Serfaus, een vervolg op de geslaagde winterconcertreis in maart 2015. De organisatie berust in de vertrouwde handen van Wim, Wanda, Luc en Sanne Hartog. Het merendeel van het 68 koppige reisgezelschap vertrekt om 18.40 uur per luxe touringcar + aanhangwagen vanaf het Dorpshuis in de Van Beekstraat. De 2 chauffeurs Piet Boot en onze eigen bassist Jan Goede zorgen ervoor dat we zonder noemenswaardig oponthoud de volgende ochtend om 8.00 uur aankomen bij Aparthotel Alpendiamant in Serfaus.

Vrijdag 12 augustus
Hoewel het de hele reis regende wordt het na onze aankomst snel droog en worden we, op de dagen die volgen, getrakteerd op schitterend weer. Bij het uitladen worden we verwelkomd door Wim en Wanda die ons voorzien van de pasjes van onze kamers en de bonnen voor maaltijden en consumpties. We ontvangen ook een Summer Sommer Card, voor gratis gebruik van de kabelbanen, de U-bahn en de wandelbus. Na een korte opfrisbeurt wandelen de orkestleden naar het Kulturhaus in Serfaus voor de generale repetitie, waarbij dirigent Pierre van 09.00 – 11.25 uur de puntjes op de i zet. Rond het middaguur vertrekken we per gondel, vlakbij ons hotel, naar Lassida bergrestaurant. Daar serveert men ons een heerlijk 3-gangenmenu inclusief consumptie. Na het eten is iedereen vrij om te genieten van de natuur en velen maken een wandeling terug naar beneden. ’s Avonds geniet iedereen van een maaltijd in de feesttent waar het muziekfestival plaatsvindt.

Feesttent

Er spelen afwisselend muziekkorpsen op de 2 podia in de tent. Amicitia is na 20.30 uur aan de beurt. We spelen ruim een uur voor een enthousiast publiek. Pierre blijkt naast begenadigd dirigent ook een goed entertainer. Bij het spelen van “Apres Ski Medley” weet hij het publiek te verleiden tot een massale polonaise. Het luidkeels roepen van de toeschouwers om “Zugabe” wordt beloond met 2 toegiften. Na een gezellig verblijf in de feesttent keert iedereen op eigen gelegenheid te voet of per taxi terug naar het hotel.

 

 

 

Zaterdag 13 augustus
CanyoningenOp zaterdag is het orkest overdag vrij om zelf activiteiten te ondernemen. Om 08.45 uur vertrekt er een bus met 22 personen naar H20 Adventure in Ried. Daar gaan 3 mannen raften en 19 personen canyoningen. Onze deelnemers komen niet ongeschonden uit de strijd. Ernst-jan heeft een rugblessure opgelopen bij een sprong vanaf 10 meter hoogte.

 

 

 

MarcherenOm 18.15 uur start Amicitia met de Sternmarsch vanaf het Aparthotel naar de feesttent met langs de route enthousiaste toeschouwers. In de feesttent genieten we aansluitend van een maaltijd, de gezelligheid en de muziek.

 

Zondag 14 augustus
Opnieuw een zonovergoten dag. Om 11.30 uur laden we de instrumenten in de gondels richting bergrestaurant Seealm Hög, op 1820 meter hoog. We spelen daar in het wit met een gekleurde sjaal, op het terras voor het restaurant. De parasols zijn welkom vanwege de uitbundig schijnende zon. Het talrijke publiek reageert enthousiast op ons concert.

GroepsfotoOm 13.30 zit ons concert er na een toegift op. We maken dan een wandeling rond het meer voor een fotosessie door onze eigen fotograaf Frank van der Brink en de Oostenrijkse fotograaf Georg Trenker. Ook bij het verderop gelegen kapelletje worden de nodige plaatjes geschoten van zowel secties als het complete orkest. De 3-gangen maaltijd laat zich daarna goed smaken. Tegen 15.30 uur zit ons dessert achter de kiezen en vertrekken we met de instrumenten per gondel retour hotel. De avond vult iedereen op eigen gelegenheid in.

Maandag 15 augustus
Na een heerlijk ontbijt is het orkest vrij tot 12.00 uur waar ons laatste concert in de feesttent van start gaat. Tijdens het concert bedankt Pierre de Musikfest-organisator Uli voor de uitnodiging en de prima organisatie. Exact om 13.00 zit ons concert er op en neemt een ander muziekkorps het over. We hebben dan nog een paar uurtjes vrij voor een laatste rondje gondel, rodelen, inpakken of gewoonweg luieren. Om 17.00 uur verzamelt iedereen zich voor de Jause (kleine warme maaltijd). Tijdens de maaltijd spreekt voorzitter Petra haar dank uit aan de reiscommissie. Grote waardering voor de manier waarop alles tot in de kleinste details was geregeld. Petra memoreert dat ze alleen positieve reacties heeft ontvangen en dat het bijzonder was om dit evenement met andere culturen en kleding mee te maken. Ze overhandigt een cadeau namens de deelnemers.  Om 18.40 uur vertrekt de bus huiswaarts, uitgewuifd door enkele achterblijvers. Na middernacht keert de rust in de bus eerder in dan op de heenweg. Het programma en gezelligheid hebben hun sporen achter gelaten. De terugreis verloopt voorspoedig. Vlak na Seeburgertunnel bedankt Louise de chauffeurs Jan en Piet voor hun inzet bij het in- en uitladen en de veilige wijze waarop ze ons reden. Om 07.30 uur arriveert de touringcar bij het Dorpshuis is Landsmeer en gaat iedereen vol van de geweldige reis naar huis.

Marcheren 2