Programma kerstconcert

PROGRAMMA

KERST in THEATER AMSTERDAM

16 december 2023

1. Christmas on Broadway  –  Arr. John Higgins

 • It’s beginning to look like christmas
 • Pine cones and holly berries
 • Toyland
 • March of the toys
 • My favorite things
 • We need a little christmas
 • God bless us everyone

Het is weer bijna kerst, de meest wonderful time of the year, of niet? Anniek houdt er niet van. Zij gaat  naar de zonnewende in New Grange. New Grange is een prehistorisch monument ten Noorden van Dublin. Een smalle lange gang van 20 meter leidt naar een grafkamer met drie nissen die het hiernamaals, het aardse leven en de onderwereld uitbeelden. Zonder kunstlicht zou het er stikdonker zijn. Slechts een paar keer per jaar, de vijf dagen rond de kortste dag van het jaar op 21 december valt een lichtstraal de tombe binnen en wordt de nis aan de voorkant gedurende twaalf minuten verlicht.

2. Celtic Medley  –  Arr. S. Verhelst

 • Stella Splendens
 • Nocturne

Anniek gaat op reis. Eerst met de Eurostar naar London.

3. Fanfare and Flourishes  –  James Curnow

De opa van Anniek zegt altijd; there are no strangers here, only friends you have not yet met. Met Billie is het gezellig in de trein. Hij maakt muziek met zijn bandje.  

4. Midnight Sleighride  –  Serge Prokofiev / arr. Tom Wallace 

Aangekomen op het station van London moet Anniek overstappen naar de trein naar Dublin waarna ze de boot moet hebben. Maar ze mist de trein…

5. Polonaise Christmas Eve  –  N. Rimsky-Korsakov

Gelukkig is daar Ibrahim. Hij brengt haar naar de boot.  … Wat een geweldige vriend.

6. You’ve Got a Friend  –  Carole King / arr. S. Verhelst

Aan boord, op het dek. Een uitgestrekte sterrenhemel. De sterren leiden de weg. Het is donker maar Anniek gaat naar het licht. 

7. Blow Blow Thou Winter Wind  –  John Rutter / arr. S. Verhelst 

Binnen in het scheepsruim is het beregezellig. Er klinkt heerlijke muziek…

8. Rocky Road to Dublin  –  The High Kings / arr. S. Verhelst 

PAUZE

9. Irish Tune from County Derry  –  Percy Grainger

Morgenochtend is het zover. Dan staat Anniek in Newgrange. Maar nu eerst nog even genieten van de echte Ierse sferen. 

10. Riverdance  –  Bill Whelan / arr. Gert Buitenhuis 

Het voelt toch ook spannend. Het gaat gebeuren. De zonsopkomst die het donker voor die ene keer per jaar wegneemt. Wat uniek dat Anniek daar bij kan zijn.

11. Lux Aurumque  –  Eric Whitacre 

Overweldigend licht en een prachtige ervaring, bijna religieus. Anniek is overweldigd en blij. Eenmaal buiten staat daar een mega verrassing. De broer van Anniek staat voor haar neus! 

12. Kijk Omhoog  –  Nick en Simon / arr. S. Verhelst 

Tradities zijn belangrijk. Maar geen halszaak! Ze kunnen ook in een nieuw jasje. De hele familie is naar Ierland gekomen om kerst te vieren. Daar staan ze. Alle leden van de familie. Al hoefde Anniek niet per se deze kerst met ze te vieren. Nu zij ze in Ierland ziet, in een ander licht, onder een andere lucht is het eigenlijk ontzettend fijn. 

13. Somewhere in my memory / Polar Express  –  Leslie Bricussi / John Williams / arr. S. Verhelst

Voor wie erg tegen de kerst opziet, omdat je iemand mist; grief is the price we pay for love. Je hebt van diegene gehouden. Dat je diegene mist is alleen maar een teken dat die liefde echt en oprecht was.

Tegen wie alleen wil zijn, deze kerst: Lekker doen! Sometimes you have to stand alone in order to know you still can. Heb een heerlijke kerst in je eentje. Geniet er van! 

En tegen wie zich eenzaam voelt; we kunnen je eenzaamheid niet wegnemen, dat kan niemand, maar misschien voel je je iets minder alleen als je kerst gaat vieren in een omgeving met mensen die je nog niet kent; there are no strangers, only friends you have not yet met. Er zijn er zo veel! Je vindt altijd wel iemand die graag naast je zal zitten.

14. Christmas Medley  –  arr. S. Verhelst

 • All I want for Christmas
 • Christmas Song
 • Jingle Bells
 • Let it Snow

Een mooie kerst, fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar. Merry Christmas!

15. We all stand together  –  Paul Mc. Cartney / arr. S. Verhelst 

TOEGIFT

16. In Dulci Jubilo  –  Traditional / arr. S. Verhelst 

17.Wish You a Merry Christmas  –  arr. Pierre Volders 

OVER

Anniek Pheifer
De lijst met producties waar de actrice en Mary-Dresselhuys Prijs winnares Anniek aan heeft meegewerkt is te lang om hier op te noemen. Veel kinderen kennen haar als Leonoor uit het kinderprogramma Klokhuis. Maar je kunt haar ook zien in de film Rocco en Juul die op dit moment in de bioscoop draait. Daarbij werkt ze mee aan het programma Hotel Hollandia van Paul de Leeuw, vertolkte zij afgelopen jaar de hoofdrol in de serie Anoniem en werd zij in februari 2023 tweede in de tv-quiz De Slimste Mens.

Meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Anniek_Pheifer

De zussen Maura Pheifer en Anniek Pheifer (foto Macel Molle)

Dieke van Hoften
Zingen is wat Dieke heel graag én zoveel mogelijk doet. Met haar warme en veelzijdige stem weet zij uiteenlopende gelegenheden precies de juiste sfeer mee te geven. Zij werkt ook als solist regelmatig samen met orkesten en ensembles. Zij zingt klassiek maar ook net zo makkelijk jazz of pop. De zangeres heeft vaker met Amicitia samengewerkt, onder andere tijdens het Concert aan het Water 2019 en de Crazy Horse Saloon.

Meer info: www.diekevanhoften.nl

Dirk Goede
In 2015 won de Landsmeerse ondernemer Dirk Goede de Stem van Landsmeer. Vooral zijn goede timing en heerlijk diepe stemgeluid wordt vaak geroemd. Tijdens het 125 jarig jubileum van Amicitia verzorgde Dirk een wervelend optreden en ook tijdens het Concert aan het Water 2018 en de Crazy Horse Saloon wist Dirk de harten van het publiek te veroveren.

Amicitia orkest en koor
Muziekvereniging Amicitia Landsmeer, opgericht in 1891, bestaat uit een harmonieorkest, twee jeugdorkesten, twee bucketlist orkesten en een gecertificeerde muziekopleiding. De harmonie speelt in de hoogste afdeling voor amateurorkesten, brengt afwisselend repertoire en werkt graag aan grote evenementen en bijzondere concerten. Speciaal voor het kerstconcert heeft de vereniging een projectkoor opgestart, bestaande uit 100 enthousiaste koorleden, onder leiding van Hans Veldhuizen.

Hans Veldhuizen
Het speciaal voor dit concert bij elkaar gebrachte koor heeft het programma ingestudeerd onder leiding van Hans Veldhuizen. Een weergaloze pianist en repetitor die de 100 al dan niet geoefende leden van het koor tot grote hoogtes brengt. Hans leidt onder andere Z!NG projecten en is workshop- en cursusleider.

https://www.mpduo.nl

Pierre Volders
De avond staat onder leiding van dirigent en inspirator Pierre Volders. Naast zijn dirigentschap is hij Principal Trombone Rotterdam Philharmonic Orchestra, Professor of trombone Conservatorium van Amsterdam, Head of Wind,Brass & Conducting department Conservatorium van Amsterdam en zit hij in het New Trombone Collective.

Sponsors bedankt!

Adriaan Goede Holding B.V. – Flexadvocaten – GF Deko B.V. –
Hegron Cosmetics B.V. – IPknowledge – Kerstbomen Van de Pol Oostzaan – Landview Bodemonderzoek – Nanda Nijstad Uitvaartzorg – PT Bouw & Meubel – SKA Vastgoedbeheer – Wim’s Kip Party & Catering