MUZIEKFEEST MET AMICITIA IN DE SNEEUW

AMICITIA IN DE SNEEUW

Afgelopen weekend speelde het harmonieorkest van Amicitia midden in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk. Tussen alle sneeuwpret door gaven 53 muzikanten twee flashmob-achtige concertjes boven op de berg bij bergrestaurants. Op zondagavond speelde het orkest in de gezellige concertzaal in Serfaus haar Winteravondconcert. Een spraakmakend muziekfeest met de groeten uit Holland!

Met de bus naar de sneeuw
Flink wat leden van Amicitia genieten elk jaar met volle teugen van de wintersport. Daarom leek het Wim en Wanda Hartog (beiden spelen in het orkest saxofoon) en hun kinderen Luc (trombone) en Sanne (trompet) ontzettend leuk om een keer met het hele orkest naar hun geliefde vakantieoord in Oostenrijk af te reizen. Het was een uitdaging om het echt voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt! Vrijdagavond 20 maart vertrok een volle bus muzikanten en een aantal auto’s naar de sneeuw.

Bovenop de berg
Zaterdag was de aftrap van het muziekfestijn: bovenop de berg in het dorpje Fiss begonnen twee klarinetten en een bastuba te spelen, en al snel na deze flashmob-achtige start haakte het hele orkest in met The Thriftshop van Macklemore & Ryan Lewis. Het was het begin van een muzikaal halfuurtje midden in de sneeuw, dat tot in het dal te horen was. En voor alle aanwezigen op de berg was het een heel aangename verrassing. Zondagavond gaf de harmonie een concert in het Kulturhaus van Serfaus. Het publiek zat aan de zo bekende lange tafels en genoot met een drankje in de hand van Polka’s, pop muziek, klassiek en natuurlijk een ski-hutmedley. Het bleef nog lang gezellig in het wintersportdorp! Op maandag speelde het orkest opnieuw op de berg, met wederom een afwisselend programma.

Concert Hexenalm

Op de latten
Natuurlijk bonden veel muzikale Landsmeerders tussen het muziekmaken door de latten onder om te genieten van de sneeuw. Serfaus- Fiss-Ladis staat immers al jaren in de top 3 van de meest populaire skigebieden van Europa. Op woensdag 25 maart arriveerden de muzikanten weer om 5.30 uur in de ochtend bij het Dorpshuis van Landsmeer.

Op 27 april concert in Landsmeer
Het eerstvolgende concert van Amicitia waarvan álle dorpsgenoten weer kunnen genieten is op maandag 27 april (Koningsdag) om 10.00 uur op de kruising bij Deen. Niet te missen!

Foto’s op Facebook
Op Facebook zijn foto’s en filmpjes van het evenement terug te zien. Op deze site kun je ook de posts van Amicitia op Facebook bekijken.