MUZIEKFEEST AMICITIA IN OOSTENRIJK

Al twee keer eerder ging Amicitia naar Oostenrijk voor een ski-concertreis. De reizen in 2015 en 2017 waren zo’n overweldigend succes dat Wim, Wanda, Luc en Sanne Hartog besloten de uitdaging nogmaals aan te gaan om een bijzondere reis voor het orkest te organiseren. En met succes: Amicitia vertrok dinsdagavond 21 maart met een volle bus naar de sneeuw.

Op woensdagmiddag speelde het muziekgezelschap in de oergezellige après ski-bar Hexenalm in Fiss. De muziekstijlen wisselden elkaar in rap tempo af en het publiek haakte gezellig in. Op donderdag gingen alle blaas- en slagwerkinstrumenten de gondel in voor een concert – met de skischoenen aan – boven op de berg bij restaurant Möseralm. Ook daar waren de reacties enthousiast, zowel op het terras als bij afdalende skiërs. Op vrijdag speelde Amicitia op het mooie, hooggelegen bergrestaurant Seealm Hög in Serfaus. Het afwisselende programma, met onder andere ‘The Thriftshop’, ‘Florentiner Mars’, ‘Balkan Dance’, ‘Sweet Caroline’ en een denderende ‘Après Ski medley’, wist daar zelfs de mensen op de banken te krijgen.

Tussen de concerten door genoten de muzikale Landsmeerders van de sneeuw. Veel leden bonden de latten onder, anderen gingen wandelen of genoten in de wellness van het hotel. Daaromheen was er ook nog een knotsgekke Crazy 88 georganiseerd, waarbij leden de mafste opdrachten moesten uitvoeren en op de foto zetten. Ook was er een pubquiz, een Tiroler avond en is er gedanst in de après ski-bar Hexenalm.

Op zondagochtend 26 maart arriveerde de dubbeldekkerbus weer bij thuishaven het Wapen van Landsmeer. Veel tijd om bij te komen heeft het orkest niet, want op 26 april – Koningsavond – staat er weer een beregezellig concert gepland in de feesttent op het Raadhuisplein in Landsmeer. De twee jeugdorkesten spelen de volgende ochtend op de vrijmarkt.