KERSTCONCERT MET ANNIEK PHEIFER

Op 16 december geeft Amicitia Landsmeer een kerstconcert in Theater Amsterdam. Het orkest vertelt een bijzonder kerstverhaal, samen met actrice Anniek Pheifer, de zangers Dieke van Hoften en Dirk Goede en een gelegenheidskoor van ongeveer 100 zangers.

Tijdens het concert vervult Anniek Pheifer de rol van verteller. Pheifer: ‘Zonder al teveel weg te geven, gaat het verhaal over iemand die de kerstdagen anders wil invullen dan gebruikelijk. En die dan via de muziek van alles ontdekt over kerst.’ Op het programma staan onder andere stukken die echt een kerstgevoel oproepen, zoals een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde Christmas Medley en het klassiekere en sfeervolle In Dulci Jubilo. Ook Ierse muziek past verrassend goed bij het verhaal, zoals het energieke stuk The Rocky Road to Dublin en het meeslepende Riverdance.

Lang gekoesterde wens
Toen Anniek gevraagd werd om mee te doen met het kerstconcert van Amicitia, hoefde ze er geen seconde over na te denken. Haar zus Maura speelt al geruime tijd klarinet in het orkest. Anniek: ‘Als mijn eigen werk het toestaat kom ik af en toe luisteren naar Amicitia. Zo herinner ik me een prachtig kerstconcert in de kerk van Edam.’ Het is een ‘lang gekoesterde wens’ van de zussen om een keer samen op het podium te staan. Voor de publiciteitsposter zijn ze alvast samen op de foto gezet.

Prachtige beelden
Tijdens het concert zijn er prachtige beelden te zien op de grote projectieschermen in de theaterzaal. Anniek: ‘Ik zou mensen willen aanraden om te komen, want het is leuk om met je familie uit te gaan in de kerstperiode. Het is hartstikke mooie muziek en Amicitia is een goed orkest. Ik denk dat het publiek die avond heel erg gaat genieten!’

Kaarten

Wat: Kerst in Theater Amsterdam met Anniek Pheifer, Dieke van Hoften, Dirk Goede, kerstkoor en het harmonieorkest Amicitia
Waar: Theater Amsterdam, Danzigerkade 5 in Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 16 december, 20.00 uur
Tickets: € 22,50

BESTEL TICKETS

OVER

Anniek Pheifer
De lijst met producties waar de actrice en Mary-Dresselhuys Prijs winnares Anniek aan heeft meegewerkt is te lang om hier op te noemen. Veel kinderen kennen haar als Leonoor uit het kinderprogramma Klokhuis. Maar je kunt haar ook zien in de film Rocco en Juul die op dit moment in de bioscoop draait. Daarbij werkt ze mee aan het programma Hotel Hollandia van Paul de Leeuw, vertolkte zij afgelopen jaar de hoofdrol in de serie Anoniem en werd zij in februari 2023 tweede in de tv-quiz De Slimste Mens.

Meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Anniek_Pheifer

De zussen Maura Pheifer en Anniek Pheifer (foto Macel Molle)

Dieke van Hoften
Zingen is wat Dieke heel graag én zoveel mogelijk doet. Met haar warme en veelzijdige stem weet zij uiteenlopende gelegenheden precies de juiste sfeer mee te geven. Zij werkt ook als solist regelmatig samen met orkesten en ensembles. Zij zingt klassiek maar ook net zo makkelijk jazz of pop. De zangeres heeft vaker met Amicitia samengewerkt, onder andere tijdens het Concert aan het Water 2019 en de Crazy Horse Saloon.

Meer info: www.diekevanhoften.nl

Dirk Goede
In 2015 won de Landsmeerse ondernemer Dirk Goede de Stem van Landsmeer. Vooral zijn goede timing en heerlijk diepe stemgeluid wordt vaak geroemd. Tijdens het 125 jarig jubileum van Amicitia verzorgde Dirk een wervelend optreden en ook tijdens het Concert aan het Water 2018 en de Crazy Horse Saloon wist Dirk de harten van het publiek te veroveren.

Amicitia
Muziekvereniging Amicitia Landsmeer, opgericht in 1891, bestaat uit een harmonieorkest, twee jeugdorkesten, twee bucketlist orkesten en een gecertificeerde muziekopleiding. De harmonie speelt in de hoogste afdeling voor amateurorkesten, brengt afwisselend repertoire en werkt graag aan grote evenementen en bijzondere concerten. Speciaal voor het kerstconcert heeft de vereniging een projectkoor opgestart, bestaande uit 100 enthousiaste koorleden, onder leiding van Hans Veldhuizen.

Hans Veldhuizen
Het speciaal voor dit concert bij elkaar gebrachte koor heeft het programma ingestudeerd onder leiding van Hans Veldhuizen. Een weergaloze pianist en repetitor die de 100 al dan niet geoefende leden van het koor tot grote hoogtes brengt. Hans leidt onder andere Z!NG projecten en is workshop- en cursusleider.

https://www.mpduo.nl

Pierre Volders
De avond staat onder leiding van dirigent en inspirator Pierre Volders. Naast zijn dirigentschap is hij Principal Trombone Rotterdam Philharmonic Orchestra, Professor of trombone Conservatorium van Amsterdam, Head of Wind,Brass & Conducting department Conservatorium van Amsterdam en zit hij in het New Trombone Collective.

Sponsors bedankt!

Adriaan Goede Holding B.V. – Flexadvocaten – GF Deko B.V. –
Hegron Cosmetics B.V. – IPknowledge – Kerstbomen Van de Pol Oostzaan – Landview Bodemonderzoek – Nanda Nijstad Uitvaartzorg – PT Bouw & Meubel – SKA Vastgoedbeheer – Wim’s Kip Party & Catering