GRIEZELEN IN HET DORPSHUIS

zondag 1 november

GRIEZELEN IN HET DORPSHUIS

Loslopende spinnen, geesten, heksen, lachende pompoenen en skeletten. Ze waren zaterdagavond 31 oktober bij elkaar in het Dorpshuis van Landsmeer tijdens het Halloweenconcert van Amicitia. Een griezelig gezellige en muzikale avond waar het Jong Trombone Collectief onder leiding van Mark Boonstra, het opleidingsorkest onder leiding van Stefan de Wijs en het harmonieorkest onder leiding van Pierre Volders optraden.

Twee jubilarissen en jong trombonetalent
Voor het grote orkest was het concert de eerste try-out voor het concours op 15 november. Het publiek genoot duidelijk van het enerverende werk Natalis van Martin Ellerby. Na de huldiging van Selma Haverman en Frank Hooijer die beiden 25 jaar lid zijn van de club, was het de beurt aan de speciale gasten van de avond: de jonge mannen van het Jong Trombone Collectief. In dit achtkoppige ensemble zitten zeer getalenteerde trombonisten tussen de 12 en 18 jaar uit heel Nederland. Zij speelden muziek in de stijl van de avond en wisten te imponeren met hun overweldigende sound.

Opleidingsorkest speelt met nieuwe dirigent
Na de pauze zorgde het afschrikwekkend uitgedoste opleidingsorkest onder leiding van hun nieuwe dirigent Stefan de Wijs voor een swingend vervolg van de avond. Samen met het Jong Trombone Collectief gingen zij los met het nummer Thriller van Michael Jackson waarna het grote orkest de avond afsloot.

Met Amicitia naar de beurs
Het tweede try-out concert voor het concours is in de schitterende Beurs van Berlage op zondagmiddag 8 november 13.30 uur waar iedereen van harte voor is uitgenodigd. Het concert is in samenwerking met twee andere orkesten uit Aarle Rixtel en Soest. Kaarten a €17,50 zijn te bestellen via kaartverkoop@amicitialandsmeer.nl

Concours in Zaandam
Het harmonieorkest aanmoedigen tijdens het concours? Kom dan naar het Zaantheater in Zaandam op zondag 15 november om 13.00 uur, toegang €7,-