Dirk Goede Stem van Landsmeer

DIRK GOEDE STEM VAN LANDSMEER

Voor het derde jaar op rij gaf harmonieorkest Amicitia haar zomerse Concert aan het Water. Tijdens dit concert, dat extra sfeervol werd door het zonnige weer, vond ook de finale van de Stem van Landsmeer plaats. Die is gewonnen door Dirk Goede, geboren en getogen Landsmeerder. ‘Ik vond het fantastisch om mee te maken!’

Om half 5 precies klonken op zaterdag 27 juni de klanken van de pittige Lion’s Gate march over het water van de Nieuwe Gouw. Dit nummer vormde de aftrap van Amicitia’s Concert aan het Water onder leiding van Pierre Volders, dat inmiddels al een traditie aan het worden is. De tuin van de Van Beekstraat 91 blijkt telkens weer een prima locatie voor een zomers buitenconcert, omdat het publiek er met eigen bootjes kan komen, maar ook met een meegebrachte stoel aan de overkant van het water kan zitten. ‘Dit vind ik zo leuk, dit wil ik gewoon niet missen!’, zei een enthousiaste bezoeker na afloop.

Finale Stem van Landsmeer
Na de snelle openingsmars speelde Amicitia een medley uit de Leichte Cavalerie. Zelfs wie nooit klassieke muziek luistert, klapte enthousiast mee bij het inzetten van het bekende hoofdthema. En dan is het tijd voor de finale van de Stem van Landsmeer. Aan de audities hebben op 4 juni tien zangers meegedaan, vier van hen mochten door naar de finale. De loting bepaalde dat Freek van Emaus als eerste voor het orkest mocht staan met Ray Charles’ Hallelujah I love her so. Een lekker swingnummer waarmee hij het meedeinende publiek liet horen wat een geweldig zangtalent hij heeft. Daarna was het de beurt aan Dirk Goede, die met The Lady is a tramp het publiek ook laaiend enthousiast kreeg. Na een kort intermezzo van het orkest was het de beurt aan Renate Turpijn, die De Zee zong, en Corina Bogaart met het liedje Vlieg met me mee. Beide zangeressen wisten met hun ballad van Trijntje Oosterhuis het publiek te raken. Maar wie vonden de mensen het beste? Door middel van uitgedeelde stembriefjes kon iedereen aangeven wie zijn of haar favoriet was, waarna de ingevulde briefjes werden opgehaald en geteld.

Zuid-Amerikaanse sferen
Het orkest vervolgde ondertussen met Mac Arthur Park, dat velen misschien wel kennen van de versie van Donna Summer. Na de Duitse mars Hoch Heidecksburg was het tijd voor opzwepende muziek uit Zuid-Amerika: Bossanova, Tico Tico, Tip toe tune en El Cumbachero. Het publiek zat inmiddels niet meer stil in zijn bootje of op zijn stoel, maar swingde gezellig mee! Daarna was het tijd voor de uitslag van de Stem van Landsmeer. Remko de Jager, voorzitter van de jury, hield het publiek niet langer in spanning. De winnaar was Dirk Goede. Vooral zijn goede timing en heerlijk diepe stemgeluid maakte dat hij in de finale stond en het publiek gunde hem de titel Stem van Landsmeer 2015. Natuurlijk zong Dirk zijn nummer nog een keer waarna het orkest afsloot met Omens of Love en de toegift Thrift Shop!

Mensen die het Concert aan het Water moesten missen krijgen nog een herkansing om van Dirk Goede te genieten. Volgend jaar bestaat de vereniging 125 jaar en dat wordt uitbundig gevierd met een groots concert waar ook de winnaar van de Stem van Landsmeer optreedt.