BOMVOLLE KUNSTGREEP GENIET VAN AMICITIA IN CONCERT

Wat een geweldige clubmiddag was het 12 februari in de Kunstgreep in Oostzaan. Een bomvolle zaal genoot van een zeer afwisselend programma uitgevoerd door het grote orkest en de twee jeugdorkesten. Achter het orkest werden tijdens de muziek bijpassende beelden en video’s geprojecteerd. Zo was er genoeg te horen én te zien.

Rikkie Gieler soleerde met het harmonieorkest en behaalde daarmee zijn muziekdiploma D met lof van de jury, het hoogst haalbare diploma voor amateurs. Remco Leguijt en Patrick Jansen werden door voorzitter Petra Mager in het zonnetje gezet vanwege hun 40-jarig en 25-jarig lidmaatschap.

In de pauze was het tijd voor het kopen van loten omdat je daarmee een dinerbon voor twee kon winnen van Chez Etienne Bistrot in Landsmeer. De vereniging haalde hiermee een mooi bedrag op waarmee de kosten van het gratis concert kunnen worden opgevangen.

Na de pauze was het de beurt aan de kinderen onder leiding van nieuwe dirigent Robert Zwitser. Wat een enthousiasme en wat werd er knap gespeeld. Het programma werd sprankelend aangekondigd door Wies, Sara, Jette en Lucie. Ook trad het JOL2 samen met het grote orkest op met het nummer Bella Ciao. Het grote harmonie nam het stokje vervolgens over met het romantische duet voor euphonium Softly as I leave you, uitgevoerd door Rikkie en dirigent Pierre Volders. Als uitsmijter speelde het orkest Windows of the World. Het was een fantastische middag voor publiek en de leden.