BINNENKORT AMV LESSEN

Laatste update – 16 februari 2021
Als de coronamaatregelen het toelaten start muziekvereniging Amicitia met de nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming. Er is nog plek in de AMV 1 en AMV2 groep dus je kunt je nog inschrijven voor de reeks van 10 lessen om je kind op een speelse manier te laten kennismaken met muziek.

Op jonge leeftijd al samen zingen, muziek maken en gevoel voor ritme en melodie ontwikkelen is niet alleen heel leuk, maar ook heel belangrijk. Muzikaal onderwijs heeft namelijk een aantoonbaar positieve invloed op leerprestaties en de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Onze cursus AMV biedt daarbij een goede voorbereiding voor het volgen van muzieklessen op een instrument.

Muziekles voor kinderen tussen 4 en 7 jaar
Er zijn drie verschillende groepen. AMV 1 is bedoeld voor kinderen van 4 en 5 jaar. Tijdens klassikale lessen maken de kinderen kennis met de basisbegrippen van de muziek: melodieën, ritmes en maatsoorten, door middel van zingen, klappen, luisteren en spelen. AMV 2 is qua doelstelling vergelijkbaar met AMV 1 maar aangepast aan de interesses van kinderen in de leeftijd van 5 en 6 jaar. AMV 3 is gericht op de leeftijdsgroep van 6 en 7 jaar. Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van blokfluiten om kinderen de beginselen van het notenschrift bij te brengen en ook echt samen muziek te maken.

De lessen (45 minuten per les) worden verzorgd door Charlotte Oord. AMV 3 is inmiddels vol maar in groep 1 en 2 zijn nog plaatsen vrij.

De kosten voor de cursus bedragen €60,- voor 10 lessen (inclusief uitreiking certificaat). Je kunt je inschrijven via het aanmeldformulier op deze site. De cursus start zodra de coronamaatregelen het toelaten.