REMBRANDTCONCERT

Hoe klinkt Rembrandt? De hoogtepunten uit zijn leven?  Zijn kunst, zijn liefdes, zijn leven in rijkdom maar ook in armoede?

In een rijk gevuld Zaantheater dompelden orkest, koor, artiesten en publiek zich onder in het leven van Rembrandt tijdens het Rembrandtconcert op 17 november. Muziektheaterartiesten Myrte Luijten, Leanne Lena en Yoshua van den Broek kropen in de huid van Rembrandt en zijn vrouwen. Tussen de muziek door spelen Myrte, Leanne en Yoshua korte sketches en een aantal leerlingen van basisschool de Hoeksteen, de Augustinus en de Montessori zongen mee tijdens de VOC medley. Tijdens de muzieklessen op school studeerden de kinderen het lied in onder leiding van muziekdocenten Gerlieke Aertsen en Christiaan Verweij. Ook stond er een geweldig Rembrandtkoor op het podium. Onder leiding van Luc Mager studeerden zij het programma in.

Tijdens het concert was er ook wat te zien. In de zaal waren twee Landsmeerse schilders aanwezig: Pieter van den Eeden en Lenie van Reem. Tijdens het concert maakten zij een schilderij dat na afloop nog in de foyer kon worden bewonderd.

Op Facebook zijn de foto’s en filmpjes van het concert terug te vinden: https://www.facebook.com/amicitialandsmeer/videos/417781272473617/