EERSTE PRIJS OPLEIDINGSORKEST

Afgelopen zaterdag, 23 juni, heeft het leerlingenorkest van Amicitia de eerste prijs gewonnen op het jaarlijkse Twiske Jeugd Festival in de categorie beginners. Het orkest speelde onder leiding van dirigent Rob van der Sterren. De jury was lovend en beoordeelde het optreden met achten en negens.

Het Twiske Jeugd Festival wordt jaarlijks gehouden bij muziekvereniging Excelsior in Oostzaan. Dit jaar streden in totaal tien opleidings- en jeugdorkesten om de Entertainmentprijs en de Muzikaliteitsprijs. Slagwerker en dirigent Bart Koning jureerde.

Het leerlingenorkest van Amicitia speelde Star Wars, drie delen uit Alladin en tot slot Sofia, de zomerhit van vorig jaar. Samenspel en klankbalans, ritmiek en techniek en dynamiek werden door de jury met een 8 beoordeeld. Intonatie, articulatie, klankvorming en muziekkeuze zelfs met een 9. Over de uitvoering van Star Wars schreef de jury in het juryrapport: ‘Wat een mooi orkest. Volwassen klank en mooie balans.’ Lovende woorden dus voor de leerlingen van Amicitia!

De muzikaliteitsprijs is een prijs voor het beste muzikale optreden van beginnende en gevorderde orkesten. De entertainmentprijs is een prijs voor originaliteit en aansluiting bij het publiek. Die ging dit jaar naar fanfareorkest Onderling Genoegen uit Krommenie.

Het orkest van Amicitia deed twee jaar geleden ook al mee. Net als toen was het optreden in Oostzaan onderdeel van een leuke dag, die elk jaar wordt georganiseerd voor alle leerlingen van Amicitia. Dit jaar deden de leerlingen met elkaar allerlei spellen in het Twiske en speelden ze boerengolf. De geslaagde dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Op Facebook staat een leuk fotoalbum met foto’s van de leerlingendag.