zondag 11 maart
DONATEURSCONCERT

Wie zin heeft in een vrolijke, muzikale zondagmiddag is op zondag 11 maart van harte welkom in theater De Kunstgreep in Oostzaan. Dan geven de drie orkesten van onze vereniging samen een concert met het thema film.

Zondagmiddag 11 maart wordt de grote zaal van theater De Kunstgreep gevuld met de klanken van bekende filmklassiekers. Alledrie de orkesten van muziekvereniging Amicitia brengen dan namelijk filmmuziek ten gehore, elk orkest op zijn eigen niveau. Het concert wordt bovendien omlijst door beelden uit allerlei films. Er is dus niet alleen veel te beluisteren, maar ook te zien!

Het harmonieorkest speelt onder leiding van dirigent Pierre Volders vijf stukken, onder andere Jurassic park soundtrack highlights – uit de bekende film Jurassic Park. Deze muziek brengt drama, emoties en verbeelding tot leven. Bij het grotere publiek misschien minder bekend, maar zeker niet minder mooi is de Suite from Hymn of the Highlands, in drie expressieve delen die beelden van de Schotse Hooglanden oproepen. Daarnaast speelt het harmonieorkest Highlights from Hook en Robin Hood Prince of thieves.

Het opstaporkest is speciaal voor leerlingen die nog niet zo lang muziekles volgen. Op deze manier ontdekken zij hoe leuk het is om met elkaar muziek te maken. In het opleidingsorkest spelen leerlingen die al wat verder zijn en op A-niveau met elkaar muziek maken. Beide orkesten staan sinds een aantal maanden onder leiding van Michel Zanders. Onder zijn leiding spelen zij muziek passend bij het thema film: Arabian Nights, Friend Like Me en de wereldhit A Whole New World uit de film Aladdin. Ook laten zij Highlights from Frozen horen en spelen zij een arrangement van de muziek uit Star Wars van de componist John Williams.

Wat: Donateursconcert thema Film
Waar: De Kunstgreep, Kerkbuurt 4, Oostzaan
Wanneer: 11 maart 2018, 14.15 uur (deur open vanaf 13.45 uur)
Toegang: €6,- / donateurs en kinderen t/m 12 jaar €3,- (verkrijgbaar voor aanvang aan de zaal)