Dirigenten

Pierre Volders

Dirigent Harmonieorkest

Pierre Volders werd geboren te Breda op 2 mei 1972. Hij studeerde trombone aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 1998 cum laude af. In 1999 behaalde hij zijn master diploma directie aan hetzelfde conservatorium.

Sinds 1997 bekleedt Pierre de positie van solotrombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hiernaast speelt hij bij het Nieuw Trombone Collectief waarvan hij ook een van de oprichters is. Op projectbasis speelt hij daarnaast nog bij het Rotterdam Philharmonic Brass Ensemble en in het World Orchestra for Peace.

Pierre is hoofdvakdocent trombone en vakgroep vertegenwoordiger aan het Conservatorium van Amsterdam.

Als dirigent is Pierre momenteel werkzaam bij Amsterdam Brass en bij muziekvereniging Amicitia in zijn woonplaats Landsmeer.

Stefan de Wijs

Dirigent Opleidingsorkest

Stefan de Wijs werd op 3 juni 1987 geboren in Tilburg. Hij volgde de vooropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Jean Pennings. Toen hij aan de hoofdopleiding begon werd Ties Mellema zijn docent. Hier studeerde hij 4 jaar tot hij in juni 2010 zijn Bachelor of Music diploma behaalde met de minors Onderwijskunde en Directie. Daarna studeerde hij een jaar aan het Conservatoire de Lyon bij Jean-Denis Michat. In 2013 behaalde hij zijn Master of Music diploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp.

Stefan treedt regelmatig op in diverse kamermuziekformaties. Hij is lid van het Keuris Quartet, het Ensemble 528Hz, het Nederlands Saxofoonoctet en met pianist Daan Boertien vormt hij het Duo Boertien & De Wijs. Sinds 2011 geven zij optredens in het binnen- en buitenland, waaronder in Tunesiƫ en Italiƫ.

Naast uitvoerend musicus is Stefan ook saxofoondocent. Bij Amicitia en bij Muziekcentrum Aslan in Amsterdam. Ook dirigeert Stefan sinds 2015 ons opleidingsorkest.